Bankközi devizapiac

A bankközi devizapiac nem szabványosított, nem központosított piac, hanem "OTC" piac (over the counter trade). A kereskedelmi bankok vételi-eladási árat jegyeznek különböző devizákban. Ezen a piacon a kereskedelmi bankok egymással és ügyfeleikkel kereskednek.
Azon befektetőket, akik devizában vállalnak pozíciót, két különböző vágy hajt:
  • Egyrészt a spekuláció, az abból eredő izgalom és nyereség,
  • Másrészt a gazdasági tevékenységükből esetlegesen adódó devizakockázatot akarják minimumra csökkenteni.
A devizapiaci keresletet és kínálatot a gazdasági és politikai hírek, események, várakozások folyamatosan mozgásban tartják. Számos szereplő és a forintban szinte ki sem fejezhető óriási forgalom jelenti a befektetők számára a biztosítékot arra, hogy a kialakult árfolyam a valós értéket képviseli.
A folyamatos nyitva tartás is a piac hatékonyságát szolgálja, az ebből fakadó egyetlen negatívum, hogy az itthoni "pénztári órákon" kívüli időszakokban a folyamatos kereskedés ideje alatt pozíciónkkal ellentétes piaci eseményekre nem tudunk időben reagálni. A probléma kiküszöbölése érdekében befektetők megbízást előre megadhatnak, vagyis ha az adott instrumentum árfolyama elér egy, a befektető által előre definiált értéket, az ajánlata a nap 24 órájában bármikor automatikusan teljesítésre kerül.


KINEK AJÁNLJUK?

  • Intézményi és vállalati ügyfeleinknek az árfolyamok kedvezőtlen elmozdulása elleni védekezésre, fedezésre (jövőbeli tranzakciókhoz),
  • Spekulációs célra befektetőinknek.
Copyright © 2019 Tőzsdevilág Befektetési és Tanácsadó Kft.
United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.